SUTTON

  • Houzz Social Icon
  • Pinterest

Complete refurb of an existing detached house which included a complete energy upgrade.

 

The brief was to create a modern family home that took advangage of the amazing rear garden that was practical and energy effiecent. 

We created a courtyard to the front with a rendered wall with chamfered openings, this created an area for secure bin & bicycle storage.

Just before the front door there is a canopy. As you enter you are greated with large framless roof window which fills the hall with nature light from above.

We converted the existing garage room into an office and store area of coats, boots. hats and scarves.

When purchased the house had a Bre rating of an E on completion it achieved an A1 rating which we are all very proud of.  

This was achieved with a high levels of insulation and air tighness, pv panels that create electricity, under floor heating and an air to water electric heat pump.